Emil Oscar (Rasmussen)

Projektroller: Manusförfattare

EMIL OSCAR | MANUSFÖRFATTARE

Ensamhet, existentiella frågor och innebörden av att verkligen brinna för någonting är tematik som jag tenderar att utforska i mina manus. Gestaltning av nämnda teman får gärna ske med kombinerad råhet och ömhet – mina berättelser ska skildra karaktärer som går att skratta åt och som kan dömas för deras tillkortakommanden, men aldrig utan att de samtidigt omfamnas för sin mänsklighet. På så sätt räknar jag med att kunna uppmana min publik till både självrannsakan och ökad acceptans, för såväl omvärld som medmänniskor.

Hantverksmässigt är min approach metodisk och analytisk, dels för att eliminera kontinuitetsproblem och logiska luckor, men kanske framförallt för att ta mina projekt i mål. Nyckeln till framgång och kvalitet ligger – för mig – till största delen i förberedelserna.

2013-2015 studerade jag i Los Angeles och tog bland annat kurser i screenwriting under Michael Schilf, grundare av thescriptlab.com och med en M.F.A. i screenwriting från University of Southern California (USC). Därefter fortsatte jag att vässa mina kunskaper inom manusförfattande på Biskops Arnö, under två år. Mitt projektår på Biskops Arnö fokuserade jag på att skriva TV-serie och handleddes av Josefine Broman.

Utbildningar

Att skriva dramatik – projektkurs, Biskops Arnö, 2018, Bålsta/distans

Att skriva dramatik – grundkurs, Biskops Arnö, 2017, Stockholm

Advanced screenwriting, Glendale Community College, 2015, Glendale, CA, USA

Screenwriting, Glendale Community College, 2013, Glendale, CA, USA

Film as literature, film history, Glendale Community College, 2014, Glendale, CA, USA

Filmvetenskap 30 p, Göteborgs Universitet, 2012, Göteborg

Filmografi

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun