Elisabeth Marjanovic´ Cronvall

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Manusförfattare, Fotograf, Klippare
  • Postort: Enskede
  • Produktionsbolag/företag: MDEMC

Driver filmproduktionsbolaget MDEMC tillsammans med Marta Dauliute. MDEMC är baserat i Stockholm, med fokus på auteurdrivna filmer med specifika konstnärliga processer i varje produktion, hög konstnärlig kvalitet och vågat analytiskt arbete.
www.mdemc.se

Verksam och sitter i styrlesen i Noncitizen, ett nomadiskt film- och kulturprojekt som lyfter frågor om gränser, förtryck i vår tid och rätten till rättigheter.
www.noncitizen.se

Utbildningar

2018 - Master i film vid Akademin Valand

2016 - Magister i film vid Akademin Valand

2009 - Kandidat i filmregi vid Filmhögskolan GU

2003 - filmvetenskap, Stockholm Universitet

Filmografi

2019 - The Average, producent & klippare

2017 - Trafikljusen blir blå imorgon, samproducent

2016 - Ni ska se att jag har rätt, producent & klippare

2015 - Krisdokument. En överlevnadsguide, regis, foto, klipp, producent

2013 - Second Class, regi, foto, klipp, producent

2010 - Inte Panik, manus, regi & klipp

2008 - Chaque minute, manus & regi

2018 - Tri Dnya, 2008, producent & fotograf

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun