David Andersson

Projektroller: Regissör, Klippare
  • Postort: Stockholm
  • Produktionsbolag/företag: David Andersson Media AB

David Andersson är främst verksam som tv- och filmklippare i Stockholm och har de senaste sex åren varit delaktig i produktioner som visats på bland annat SVT, TV4, Kanal5 och SF-bio. Förutom rutinerad klippare är David också regissör och dokumentärfilmare och har producerat utbildningsserien ”Vi Bakom Böckerna” för gymnasieskolor samt dramaseriepiloten "Murphys Lag".

Utbildningar

TV-produktionsspecialist, Medieinstitutet, 2013, Stockholm

Filmografi

Bandet och jag, Fiktion, 2018, Klippare (SVT)

Världens sämsta Indier, Dokumentär, 2018, Klippare (SVT)

Bye bye Sverige, Fiktion, 2017, Klippare (SVT)

Gatans Kör, Dokumentär, 2017, Klippare (SVT)

Historieätarna Se03, Infotainment, 2016, Klippare (SVT)

Tänk Om, Infotainment, 2016, Klippare (SVT)

Trevligt Folk, Dokumentär, 2015, Klippare (SF-bio)

Murphys Lag, Fiktion, 2013, Regissör

Vi Bakom Böckerna, Dokumentär, 2013, Regissör

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun