Daniel Andersson

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Animatör, Manusförfattare, Fotograf, Ljud, El/passare, Klippare, Postprod./bild

Filmskapare: både spelfilm och experimentell film.

Fotograf: stillbild och rörlig bild; 16, 35, red och andra hd- och dv-kameror.

Redigering: adobe premiere cs4 och final cut pro

Jag fotograferar, filmar och gör film hela tiden. Jag läser och funderar väldigt mycket kring bild; konst, fotografi och film och har sett mycket från filmhistorien, allt i emellan kort-, lång-, avantgarde och experimentell animationsfilm.

När jag inte sysslar med foto eller film, lyssnar jag gärna på musik, läser eller umgås med vänner. Jag går gärna på utställningar eller reser.

Som person är jag effektiv, positiv, lugn, ansvarsfull, utåtriktad, seriös och noggrann.

Filmtips: Marguerite Duras, Jonas Mekas, Stan Brakhage, Chantal Akerman, Amit Dutta

Utbildningar

Stockholms Filmskola, Stockholms Filmskola, 2007, Stockholm

Det fotografiska hantverket, Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö, 2005, Bålsta

Filmografi

Staden, experimentfilm, 2011 (regi, foto, klipp, ljud)

Tidsmönster, experimentfilm, 2011 (regi, foto, klipp)

Tack för senast, kortfilm, 2010 (a-ljud)

Renault, bakomfilm till reklamfilm, 2010 (regi, foto, klipp, ljud)

Zon261, pilot, 2010 (sponsringansvarig/koordinator)

Bordet närmast fönstret, kortfilm, 2010 (a-foto/klipp)

Mig älskar ingen, långfilm, 2010 (a-ljud)

Den analoga blogen, långfilm, 2010 (b-foto)

Maskinen, experimentfilm, 2010 (regi, foto, klipp, ljud)

Stockholms Filmfestival, 2009, festival-tv (foto)

Racho, musikvideo, 2009 (regi/foto)

Orion, långfilm, 2009 (b-foto)

Fjärilen, experimentfilm, 2009 (regi, foto, klipp, ljud)

Rosenmandel, experimentfilm, 2009 (regi, foto, klipp, ljud)

Tokyo Torpedo, kortfilm, 2009 (b-foto)

Stockholms filmfestival - En minut film, kortfilmer, 2009 (filmpedagog, animatör, videoredigerare)

Dato, musikvideo, 2009 (stillbildsfotograf, produktionsassistent)

Dear diary, kortfilm, 2009 (a-foto)

Marit Bergman, musikvideo, 2009 (produktionsassistent)

Psalm 21, långfilm, 2008 (produktionsassistent, runner)

ICA/Childhood Foundation, reklamfilm, 2008 (a-foto)

Anomalia, experimentfilm, 2008 (regi, foto, klipp, ljud)

Katharsis, experimentfilm, 2008 (regi, foto, klipp, ljud)

Stockholms filmfestival - Remixen (15st kortfilmer på temat Stoppa våldet), kortfilmer, 2008, (filmpedagog, filmklippare, regissör)

Stockholms Filmfestival junior (15st animerade filmer), 2008 (filmpedagog, animatör, klipp, regissör)

Stockholms Filmfestival junior 2008 (4st kortfilmer), 2008 (filmklippare, filmpedagog, regissör)

Anteckningar från en ö, kortfilm/fiktion, 2007-2008 (regi, foto, klipp)

Skärvor, kortfilm/fiktion, 2007-2008, (regi, foto, klipp)

Stilla dag, drama (kortfilm), 2007 (a-foto (16mm), b-foto, filmklippare)

Sprickor, kortfilm/fiktion, 2007 (regi, foto, klipp)

Utflykt i det gröna, kortfilm/fiktion, 2007 (regi, foto, klipp)

Stadsmuseet, reklamfilm, 2006 (a-foto (35mm))

Det okända rummet, en dokumentär om Sven Nordqvist, 2006 (regi, foto, manus, klipp, ljud)

Bröllopsfilmen, dokumentär, 2006 (a-foto, videoredigerare)

Soliloquium, kortfilm, 2006 (a-foto (16mm), klipp, ljud)

Askans Anlete, kortfilm, 2005 (regi, manus, klipp)

Jonatan/Frank, kortfilm, 2005 (a-foto (16mm), b-foto)

Utan titel, kortfilm/fiktion, 2005 (regi, foto, klipp)

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun