Björn Engström

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Manusförfattare, Fotograf, Klippare, Postprod./bild

Noggrann, kunnig och glad filmare.
Klipper i Avid, Davinci Resolve, FCPX, Premiere. Medlem i SFK.
Filmar på GH5, EVA1, iPhone, mm.
Skriver och regisserar spelfilm, just nu med fokus på science fiction.
Kan allt om filmteknik.

Utbildningar

Stockholms filmskola, 1993

Northern Film School, Leeds Metropolitan University, 2001, Leeds

Filmografi

Snärjd, fiktion, 2019, manus/regi/produktion/foto/klipp/grade/ljudmix

Svante Arrhenius' Breakdown, fiktion, 2019, delregi/foto/klipp/grade

Tangent Room, fiktion, 2019, manus/regi/produktion/foto/klipp

Meningen med Hugo, fiktion, 2012, regi/foto/klipp/produktion

Blue Marble Café, fiktion, 2010, delregi/delfoto/klipp

Enhälligt beslut, fiktion, 2006, manus/regi/klipp/produktion

Vakna tillsammans, fiktion, 2004, delregi/delfoto/klipp/produktion

Vårt härliga liv, fiktion, 1999, manus/regi/klipp/produktion

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun