Binyam Berhane

Projektroller: Regissör, Manusförfattare, Klippare
  • Postort: Johanneshov
  • Telefon: 0737568663
  • Produktionsbolag/företag: Momentofilm

Jobbat som frilansare inom olika TV produktioner som formgivare och klippare. Men hjärtat slår som starkast för filmens värld. Jag har regisserat filmer som Yes We Can, om en barberarsalong i Stockholm där de anställda har inspirerats av Barack Obamas retorik för samhällsförändring, och Ovissheten, om en 19-årig killes komplicerade förhållande till sin mamma, gängkultur och missbruk. Min examensfilm från Stockholms dramatiska högskola, Kiipa Papa, är en dokumentär om en pappas kamp att återförena familjen efter att hans flickvän och barn utvisats.

Föddes i Eritrea 1982 och växte upp i Örebro Sverige. Tidigare studerat på Kulturamas filmregiutbildning och på Birkagårdens dokumentärfilmsutbildning. Jag inspireras mycket av dagens videokonst och gillar att experimentera med det visuella både som fotograf och dokumentärfilmsregissör. I framtiden vill jag fortsätta arbeta med starka berättelser som lyfts fram i ett visuellt filmisk uttryck.

Utbildningar

Stockholms Dramatiska Institutet, Dokumentärfilms regi

Birkagårdens Folkhögskola, Dokumentärfilmskurs

Kulturama, Filmutbildning

Filmografi

Madam Gennet, underutveckling, film 2014

Svenne, kortfilm 2013

Kiipa papa, Dokumentär 2011

Radio Samjah, Dokumentär 2010

Papparazi, Dokumentär 2010

Yes we can, Dokumentär 2009

I hjärtat av vera, Dokumentär 2008

Ovissheten, Dokumentär 2007

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun