Aran Perînas

Projektroller: Regissör, Manusförfattare
  • Postort: Huddinge
  • Produktionsbolag/företag: EUROKURD HUMAN RIGHTS

Ett filmprojekt om ”Kvinnlig könsstympning i Södra Kurdistan och Heder”
Filmtitel: ”The Ruthless”
Projektansvarig & Manus: Aran Perinas

Hej!

I organisationen EuroKurd Human Rights (www.eurokurd.net) så publicerades för någon vecka sedan en omfattande rapport om ”Kvinnlig könsstympning i Södra Kurdistan” där bland annat en drabbat kvinna medverkade i en exklusiv intervju, samt ett områdes statistik där det genomgår per siffror för de barbariska händelserna m fl.

Jag heter Aran Perinas och 29 år gammal, är journalist, och började med Gabar Ciyan Journalist och författare sedan 35 år, då vi genomgått många aspekter, åsikter, kritiker och planering började starta ovanstående organisation. Vi kämpar för de mänskliga rättigheterna, och sätter press dem som begår brott mot MR genom rapportering, kritiker, åsikter och statistiker att i omgående sätta stopp för deras beteende.

Rapporten har fått mycket uppmärksamhet internationellt. Från Unicef, EU-parlamentet, Sida, Socialdemokraterna, Vänstern, Humanisterna, Andra viktiga EU- byråer som fördjupar sig i mänskliga rättigheter med flera. Vi har fått många brev som är undertecknade av de stora viktiga organisationerna, då vi har arbetat hårt sedan 1 år tillbaka med olika rapporter.

Vi kan/vet genom kontakter då hur det pågår rent medicineringsmässigt. Hur folk med vulgärhet genomför stympningen. Och att det är ”tabu” belagd, också vidare.

Jag har sedan starten av denna rapport, funderat och planerat att jag vill göra en film om ”Kvinnlig könsstympning i Södra Kurdistan” som ska ha budskap om denna sak. Jag har i många år sedan gymnasiet hållit på med film. Alltså dubbat, redigerat, varit med och skrivit manus till en kurdisk kanal, där man spelar sketcher, medverkat själv, och spelat in film sedan dess.

Tro mig, jag har innerst inne känslor/egenskaper som kan berätta denna film ganska bra. Och jag har skrivit manus om detta budskap, som är under bearbetning. Manuset är starkt berättat. Jag är säker på att denna film kommer att vecka stort intresse hos tittarna, kritikerna. Jag tror på mitt manus, och behöver ert stöd hur jag ska gå till väga.

Vi vet bäst om vår situation i Södra Kurdistan, då vi kan berätta som bäst händelserna, vi kan bäst leva in i oss i dessa roller situationer då vi är kurder i bakgrunden.

Utbildningar

HAR ARBETAT MED REGISÖRER OCH MÅNGA MANUSFÖRFATTARE MED ERFARENHETER.

Filmografi

- KOMEDI FILM

- PJÄSER /SKETCHER

- TEATER

-DUBBAT

- EDITOR

M.M

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun