Anna Knochenhauer

Projektroller: Producent/prod.ledare, Postprod./bild
  • Postort: Hägersten
  • Produktionsbolag/företag: Knochenpower

Frilansar främst som postproducent och producent av drama, både långfilm och tv-drama.

Utbildningar

EFA Masterclass VFX/Virtual Production, Babelsberg Studios, Tyskland 2014

VFX Script to Screen, Dublin, 2014

VFX-kurs Danske Filmskolen 2012

EAVE Financing Forum 2008

EAVE 2004

Stockholms Filmskola 1998

Medieprogrammet Högskolan i Skövde 1997

Queensland College of Art, Griffith Uni, Brisbane Australien 1996

TV Production, York High School, Virginia, USA 1993

Filmografi

Film/serie År Titel Regissör

Suicid (dokumentär) 2020 Producent Bo Pärletun

The White Wall (8x45min) 2020 Postproducent Aleksi Salmenperä/Anna Zackrisson

Alone in Space 2018 Producent & postproducent Ted Kjellson

X&Y 2018 Postproducent Anna Odell

Rig 45 (6x45 min) 2018 Postproducent Per Hanefjord

Euphoria 2017 Post producer Lisa Langseth

Hundrarettåringen som smet från… 2016 Postproducent Felix & Måns Herngren

Jätten 2016 Postproducent Johannes Nyholm

Den allvarsamma leken 2016 Postproducent Pernilla August

Boy Machine (8x22 min) 2015 Postproducent Micke Lindgren mfl

Welcome to Sweden (10x22 min) 2015 Postproducent U. Kvensler, S. Lindberg

Unga Sophie Bell 2014 Producent Amanda Adolfsson

Kick it 2014 Post production supervisor Katarina Launing

Hundaråringen som klev ut genom.… 2013 Postproducent Felix Herngren

Känn ingen sorg 2013 Postproducent Måns Mårlind & Björn Stein

Liv, lust & Längtan 2012 Platsrekare Lisa James Larsson

Bröderna Hårdrock 2012 Casting småroller Ulf Malmros

Flimmer 2012 Casting Patrik Eklund

Kärnan (förproduktion) 2012 Producent Jonas Felixon

Doktor Glas 2008 Produktionsledare M. Marcemain, M. Månsson

Fishy 2008 Efterarbetsansvarig Maria Blom

Farväl Falkenberg 2006 Efterarbetsansvarig Jesper Ganslandt

Kanin (Kortfilm) 2006 Producent Jonas Felixson

Zozo 2005 Biträdande producent Josef Fares

Krama mig 2005 Producentassistent Kristina Humle

Clarissa (Kortfilm/pilot) 2005 Producent Jonas Alarik

Masjävlar 2004 Biträdande producent Maria Blom

Ett hål i mitt hjärta 2004 Biträdande producent Lukas Moodysson

Första Intrycket (Kortfilm) 2004 Producent Richard Jarnhed

Att döda ett barn (Kortfilm) 2003 Producent B. Larson, A. Skarsgård

Propp & Berta 2003 Producentassistent Sverige Per Fly

Kopps 2003 Producentassistent Josef Fares

Lilja 4-ever 2002 Producentassistent Lukas Moodysson

Pappa & Burken till fisken (Kortfilm) 2002 Producent Kristin Grundström

Malcolm (Kortfilm) 2002 Efterarbetsproducent Baker Karim

Dancer in the Dark 2001 Produktionsassistent Sverige Lars von Trier

Jalla! Jalla! 2000 Scripta/Producentassistent Josef Fares

Tillsammans 2000 Producentassistent Lukas Moodysson

Hundhotellet 2000 Producentassistent Per Åhlin

Den Bästa Sommaren 2000 Producentassistent Ulf Malmros

Pip-Larssons (12x30 min) 1998 Barncasting & Inspelningsass. Cla

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun