Anders Köhler

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Manusförfattare, Ljud, Postprod./ljud

En Stockholmsbosatt 25-åring med en absurd fascination för fenomenet ljud och effekterna som det kan ha på det mänskliga psyket i olika sammanhang, bland vilka film och dataspel står i centrum. Mitt intresse för ljudvågor, frekvenser och kort och gott ”allt som låter” dök upp i samband med en utbildning på Stockholms Filmskola som sedan tog mig vidare till ljudprogrammet inom dataspelsutveckling vid Högskolan i Skövde.

Trots att det inte är ett område vars riktning mina professionella aspirationer sträcker sig i har jag vid en mängd tillfällen även befunnit mig på andra sidan kameran i ett aktörssammanhang. Detta är någonting som jag gladeligen sysselsätter mig med med jämna mellanrum i och med den personligt utvecklande faktorn som går hand i hand med den typen av erfarenheter, under senare år framförallt med avseende till röstskådespel.

Om du vill att din film, föreställning, spel eller liknande ska låta så coolt som möjligt (eller om du vill placera mig framför en kamera eller mikrofon) så är det inte svårare än att du bara hojtar till så tar vi saker och ting därifrån; jag är förbaskat noga med att vara kontaktbar så ofta det bara går.

Allt gott så länge. Må ditt hörselsinne tjäna dig väl i många år framöver.

Filmtips: The Last Samurai, Se7en, The Constant Gardener, Requiem for a dream, The Green Mile

Utbildningar

Dataspelsutveckling - ljud, Högskolan i Skövde, 2018, Skövde

Filmproduktion 1, Stockholms Filmskola, 2013, Haninge

Filmografi

LUFT (fiktion, 2019). Manusförfattare & medproducent.

HÄNDELSE I TVÄTTSTUGA (fiktion, 2017). Medproducent, ljudmixer & skådespelare.

FORUM (fiktion, 2015). Manusförfattare, medproducent, A-foto & ljudmixer.

UTI HUNDRADE ÅR (fiktion, 2015). Regissör, medproducent, ljudläggare & trampare.

HAR DEN ÄRAN (fiktion, 2014). Regissör, medproducent & trampare.

MÅ HAN LEVA (fiktion, 2013). Co-producent, trampare & skådespelare.

FOREIGN MINDSET, ALIEN REALITY (fiktion, 2012). Manusförfattare, regissör, medproducent & videoredigerare.

I AM IN MOTION - MOVE YOUR MIND (fiktion, 2012). Manusförfattare, regissör, medproducent, videoredigerare & skådespelare.

A PLANET IN EQUILIBRIUM (fiktion, 2011). Manusförfattare, regissör, producent, videoredigerare & skådespelare.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun