Alba Lange

Projektroller: Regissör, Animatör, Manusförfattare, Inspeln.ledare/scripta, Klippare

Studerar Alma Manusförfattare för Film & TV i ledning av Petra Revenue och Sara Broos. Animerar för Lina Maria Mannheimers kommande film Parning.

Känner extra starkt för långfilm, men älskar gestaltande, porträtterande och berättande i olika format och tekniker. Har ambitioner att verka som manusförfattare/regissör/animatör/dramaturg. Har en bottenlös fascination för det absurda och är extra besatt vid besatthet, gränsland mellan vardag och dröm, och folk som har svårt att nå varann. Återkommer till teman som rör meningsfullhet.

Filmtips: La Jetée, Spirited Away, The Big Lebowski, Eternal sunshine of the spotless mind, Pina

Utbildningar

Alma Manusförfattare för Film & TV, 2017-nu, Sunne (distans)

Gerlesborgsskolan, Fri konst, 2015-2016, Ropsten

Filmvetenskap 1, Stockholms universitet, 2015

Kulturama gymnasium filmlinje, 2014, Hammarby Sjöstad

Filmografi

Lost in Revision, fiktion, 2014, regi/manus

En duva satt på en gren och funderade över tillvaron, 2013, praktik/inspelningsass

Vi ska bli rappare, 2013, kortvarig logistikassistent

Boys & Girls, 2014-15, klippass/subtitlare/grafisk designer

Tjuvheder, 2014, tillfällig platsassistent

Tills döden för oss samman, 2014, skripta/målare av tavlorna i filmen

Fri aktivitet, 2014, scenografiassistent

Rosa moln, 2014, tillfälligt C-foto

Drömmarnas värld pilot, 2014, Regiassistent/storyboardare

Fjällhotellet, 2015, DIT

Om allt vore på riktigt, 2015, skripta/tecknare

Råttan, 2015, grade:are/subtitlare

I kungens skugga, 2016, assistent/tillfällig FAD

Om det oändliga, 2016-2018, "superassistent" (casting, reception, administration, scripta, inhoppande kostym)

Tjejzonens online-utbildning, 2016-2018, animatör/klippare/ljud

Tjejernas omklädningsrum, 2017, regiass, skripta, kostym.

Sköna Snubbar, 2017, manusförfattare/regissör

Parning, 2019, animatör & grafiker/regiass

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun