Adel Kjellström

Projektroller: Producent/prod.ledare

Producent. Arbetat tidigare som filmljudtekniker och ljudläggare.

Utbildningar

Dramatiska Institutet Stockholm 1982-85

Filmografi

Producent (Producer):

Busken (2001) (Short)

Dunk (2002) (Short)

Flugan comédie absurde (2003) (Short)

Gummi (2003) (Short)

Dysmorpho (2004) (Short)

Aldrig en absolution (2005) (Short)

Den sista trippen (2005) (Feature)

En god dag (2005) (Short)

Skuggvärld (2005) (Short)

Att vara lite extra (2006) (Short)

Grevinnan av Danmark (2006) (Short)

Stellan Down and Out (2006) (Short)

Dark floors (2007) (Short)

Forechecking morfar (2007) (Short)

Zapatas nuevos (2007) (Short)

Cubaton - El Médico (2009) (Feature)

Gamla och nya vänner eng. Old and new friends(2009) (Short)

Kompositör (Composer):

De giriga (1992)

Klippning (Editing):

Äventyrspizza (1996) (Short)

Limpan är sugen (1998) (Short)

Busken (2001) (Short)

Ljudtekniker (soundtechnician, sounddesign),

Världen väntar (dok.)

Homo akvatilis - vattenbarn (1985)

Råttis (1986) (Feature)

Huset (1987) (Feature)

Scener ur ett handfats liv (1987) (Short)

Sommarkvällar på jorden (1987) (Feature)

Men han är ju här med mig (1989) (Short)

Hjälten (1990) (Feature)

I skog och mark (1990) (Feature)

Äventyrspizza (1996) (Short)

Limpan är sugen (1998) (Short)

Gummi (2003) (Short)

Exit (2006) (Feature)

Ljuddesign (sounddesign):

Amorosa (1986) (Feature)

Anna själv tredje (1988) (Feature)

SMASH(1990) TV mini-series (sound editor)

Hjälten (1990) (Feature)

Den gråtande ministern (1993) TV mini-series (sound editor) 
... aka "A Fatal Affair" 
... aka "The Crying Minister" (Europe: English title: literal title)

Sunes sommar (1993) (Feature)

Kan du vissla Johanna? (1994) (Feature)

Läckan(1994) (TV) (sound re-recording mixer) 
... aka The Big Leak (International: English title: short version)

Lærerinden (1995) (Feature)

Jägarna (1996) (Feature)

Adam & Eva (1997) (Feature)

Hamilton (2001) (TV) TV mini-series (dialogue editing coordinator) (sound re-recordist) (sound) 
Hamilton (1998) (dialogue editing coordinator) 
... aka Commander Hamilton (Australia)

Rånarna (2004) (Feature)

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun