Stocktown Videokanal för unga filmskapare söker en redaktionsassistent! Sök Nu!

1 inlägg / 0 nya
Stocktown Videokanal för unga filmskapare söker en redaktionsassistent! Sök Nu!

Stocktown Videokanal för unga filmskapare söker en redaktionsassistent
Föreningen Rötter med sitt projekt Stocktown har i tretton års tid dokumenterat svensk och internationell gatukultur i projekt, tv-inslag och dokumentärfilm. Med en nylansering på nätet under våren 2011 tar Stocktown ett nytt steg och lanserar videomagazine stocktown.com med inriktning på urban kultur. Kring sidan arbetar ett tjugotal videokuratorer med att leta upp nya svenska filmtalanger och videoklipp kring dans, mode, konst, dokumentärer, reportage och intervjuer. Stocktown.com ska fyllas med videomaterial med vitt skilt innehåll som street kultur, installationskonst och nyskapande videos - kort sagt, sådant som inte trängs på tv-tablåerna vid bästa sändningstid och som kräver en del guldfiske på nätet för den oinsatte.
Vårt mål är att lyfta fram unga filmtalanger och deras videoverk samt utanför nätet anordna aktiviteter som workshops, semenarier och videofestivaler.
Din Bakgrund Vi söker dig kreativ tjej eller kille på mellan 22år och 30år med erfarenhet kring innehåll och interaktion på nätet dvs CMS-erfarenhet och viss photoshopkunnande. Du har god blick och känsla för hur man formulerar sig på nätet både på engelska och svenska, har stor passion för film och för den populärkultur som drar åt det subkulturella hållet, och ofta orienterar dig på youtube, vimeo och andra filmkanaler, kort sagt har inblick i fältet. Även om sidan är baserad i Sverige är den internationell; videomaterialet är inskickat från alla jordens hörn, och språket är engelska.
Dina Arbetsuppgifter I rollen som redaktionsassistent förväntas du vara en drivande kraft i redaktionen och:
- Skriva filmtexter på engelska och svenska, sätta bylines, - Göra research och intervjuer med filmtalanger - Planera, organisera och schemalägga publicering av dagliga innehållet - Ständigt utvärdera och utveckla Stocktowns innehåll, format, koncept och visioner. - Synkronisera och uppdatera våra sociala medier.
Du förväntas helt enkelt ta ansvar och sätta prägel på innehållet och därför kan vi inte nog understryka hur högt vi värderar din roll i utvecklingen av den versionen av Stocktown.com Praktikplats omgående från 3-6 mån .
Välkommen att ansöka dig till oss!
Om du har frågor , tveka inte att kontakta Projektledaren Teddy Goitom Föreningen Rötter/Stocktown
Birger Jarlsgatan 18 A 4tr 114 34 Stockholm [email protected] 070.72714.70

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun