Nytt videomagasin: Stocktown - globalt nätverk som dokumenterar streetkultur

1 inlägg / 0 nya
Nytt videomagasin: Stocktown - globalt nätverk som dokumenterar streetkultur

Sedan slutet av 90-talet har Stocktown dokumenterat streetkultur världen över med dokumentärer, pirat-tv-sändningar och en rad uppmärksammade utställningar. Med stor kärlek och energi spårar Stocktown upp det bästa och mest inspirerande som händer just nu och för ut det till en större publik. Basen för Stocktown har alltid funnits i Sverige, men gänget bakom Stocktown har ett globalt nätverk inom streetkulturen som få andra och fortsätter samarbeta med människor över hela världen.

Stocktown™ är ett varumärke driven av den ideella föreningen Rötter sedan 1997, med målet att dokumentera intressant global gatukultur vart den än befinner sig.

Den 3 Juni kommer den nya www.stocktown.com sajten ha premiär. Det blir ett videomagasin där ett gäng videocuratorer gör ett urval av de bästa och mest intressanta klippen just nu på nätet med fokus på populärkultur och ung kreativitet världen runt. Vårt syfte är att skapa en kanal där klipp som förtjänar mer uppmärksamhet lyfts fram ur informationsmassans anonymitet och presenteras i ett nytt sammnahang och där medföljande texter ger möjlighet till fördjupning.

Den 4 Juni öppnar utställningen StockTV i Foajé 3 på Kulturhuset. Det blir Stocktowns fysiska knytpunkt och plats för workshops och seminarier. Vi har bl a bett 16 personer att berätta om sina favoritklipp på nätet framför kameran. Dessa filmer kommer visas på utställningen tillsammans med material från sajten. Mer info och "teasers" inför utställningen på www.stocktown.com

Releasefest 4 Juni 18.00-22.00 på Trädgården, Skanstull. Visuals och häng med Stocktown och alla som medverkat till sajten och utställning.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun